top of page

10 RAONS PER LES QUALS ÉS NECESSÀRIA LA PRÀCTICA ESPORTIVA ENTRE ELS INFANTS


Aprofitant la celebració dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, i el tret de sortida inminent de la 35ª temporada de la història del nostre club, volem reflexionar sobre la importància de realitzar una pràctica esportiva regular durant la infància. Nosaltres en concret parlarem d’esports d’equip, ja que és el que vivim de més a prop.


Som-hi, L’ESPORT:1. És QUALITAT DE VIDA. Per començar, aporta salut a tot aquell qui ho practica. Una societat sana és una societat feliç, i si els nens s’enganxen a un o més esports ja des de petits, creixeran amb la necessitat de seguir-ne practicant.2. És UNA GRAN FONT DE VALORS. Tot i això, a l’esport, com a la vida, hi ha gent que sol jugar brut, enganyar i fer trampes; però aquests comportaments són coneguts com actituds anti-esportives i és important que els infants també ho coneixin.3. És HAVER DE COMPRENDRE UNES NORMES I ADAPTAR-SE A ELLES. És aplicar les nostres capacitats i recursos sota unes limitacions de reglament. També ens fa ser conscients de tot allò que se’ns permet fer i aquelles accions que tenim prohibides.4. És TENIR OBJECTIUS I MILLORAR DIA A DIA. A cada entrenament aprenem una cosa nova, enfortim els nostres punts forts i intentem reduir les nostres mancançes. Tot això, sota la supervisió d’un entrenador amb més experiència que ens aconsella.5. És UN "SIMULACRE DE VIDA". L’esport suscita les mateixes reaccions emocionals que alguns dels succesos de la nostra vida, però a l’esport no tenen cap importància. A l’esport podem perdre, o no aconseguir una classificació però això no té cap impacte en les nostres vides. Plorem, ens frustrem i preparem cos i ment per quan ens toqui viure una situació semblant de major importància durant el nostre dia a dia.6. És UNA BONA FORMA D'OBTENIR BONS REFERENTS. En molts casos l’entrenador/a, el capità/na del primer equip són els ídols de molts infants sense buscar-ho. També s’enmirallen fàcilment amb les estrelles de l’esport que practiquen.7. És UNA FORMA DE MILLORAR L'AMBIENT FAMILIAR. L’esport aporta temes de conversació sobre el desenvolupament de l’equip i relacions de l’infant amb els companys i l’entorn, aporta moments en familia durant els trajectes i disputes de partits i competicions, i també reforça el sentiment de pertinença i l’orgull familiar, sempre i quan els pares hi estiguin implicats.8. És SOCIALITZACIÓ. Amb l’esport es comparteix vestuari i es competeix amb persones que senten el mateix amor que nosaltres per l’esport que practiquen. Sol ser molt més senzill relacionar-se i trobar punts d’interès comú amb ells/elles, que amb els companys/es de l’escola o barri.9. És VARIETAT. No hi ha dues persones iguals, ni tampoc dos jugadors/es iguals. A tots els equips hi ha algú que destaca per la seva alçada, un altre que ho fa per la seva velocitat, algú més tècnic i un altre que destaca per ser creatiu al terreny de joc. Cadascú pot aportar les seves habilitats pròpies al conjunt. Tots els nens/es en tenen alguna que, entre tots, hem d’ajudar a descobrir.10. És UNA BONA FORMA D'ALLIBERAR TENSIONS, AGAFAR GANA I DESCANSAR BÉ. La majoria dels infants tenen molta energia acumulada al cos, i l’esport és una forma d’alliberar-la.


bottom of page